Havekalenderen: Februar

Så blev det februar, og jeg lovede godt nok at jeg ville poste en ny side af min havekalender i slutningen af den forgående måned – men det nåede jeg ikke. Så nu kommer den.

Planter du kan dyrke indendørs nu

Af planter du kan dyrke indendørs lige nu, er udvalget meget det samme som i januar. Det er spirer, mikrogrønt, salater og radiser. Hvis du kunne tænke dig at dyrke nogle specielle radiser, så har jeg en del sjove i shoppen. Fx. denne Watermelon Radish – Den er helt fantastisk dekorativ skåret i skiver.

Planter du kan forspire indendørs nu

Som du kan se i havekalenderen, kan du i februar begynde at forspire chilier og auberginer. Chilier og Auberginer er lang tid om at udvikle frugter, derfor er det en god idé at gå i gang tidligt. Jeg har allerede været i gang med at spire chilier og auberginer. Senere på måneden her kommer der et indlæg om hvordan du dyrker chilier. Jeg har til en start valgt at så 6 slags aubergine og 6 slag chilier/peberfrugter. I webshoppen har jeg en del forskellige slags auberginer og chilier, der er noget for enhver smag – tjek det ud.

I februar kan du også forspire dine kartofler. Så de har nået at udvikle gode og kraftige spire inden de skal plantes ud. Det giver et godt forspring hvis man vil have tidlige kartofler. Jeg plejer at have 3-4 forskellige sorter. sorten Solist har jeg næsten altid, det er en skøn tidlig sort. Den er sygdomsresistent og producerer kuglerunde kartofler der smager solskin og lykke. Ydermere har jeg to sorter i år som jeg ikke ved hvad hedder, det er to sorter jeg har fundet i Superbrugsens tag-selv kartoffelafdeling. Jeg har altid Blå congo, som er en meget smuk og gennemfarvet lilla kartoffel, smagen er skøn, den er god og fast. Sidste år dyrkede jeg en sort som hed Heideroot, den blev jeg ret forelsket i, det var en gennemfarvet lyserød kartoffel, den var virkelig skøn. Det har ikke lykkedes mig at finde læggekartofler til den sort i år, ikke endnu i hvert fald – hvis du ved hvor den kan købes så giv lyd!

Læs mere om at dyrke tidlige kartofler her

Planter du kan høste nu

De ting du kan høste i haven nu, forudsætter selvfølgelig at du såede eller plantede dem sidste år. Jeg har stadig skønne grønkål, palmekål og rosenkål i haven. Det er virkelig en glæde stadig at kunne plukke i haven på dette tidspunkt. Kål er helt sikkert noget jeg vil gøre mere i i år, jeg har også en del helt fantastiske sorter i shoppen. En af mine absolutte yndlingssorter er Scarlet en ualmindelig smuk lilla grønkål.

Farven kan varierer fra rødlilla til helt mørk og intens lilla. Den står super smukt sammen med forskellige typer af grønkål i grønne farver.

Planter du kan plante nu

Sidst men ikke mindst kan du plante ting, såfremt jorden ikke er frossen altså. Du kan plante barrodsfrugttræer og buske, og så kan du lægge jordskokker.

Jeg har nogle rigtig smukke røde jordskokker i haven, det er altså kun selve knoldene der er røde. I denne sæson vil jeg også gerne have nogle blomstrende jordskokker.  Jordskokker er i familie med solsikker, hvilket tydelig ses når man ser en solsikke som ikke er i blomst, men der er faktisk nogle jordskokker som blomstre med skønne gule solsikke-lignende blomster, dem vil jeg virkelig gerne have i haven!

 

Det var alt for i dag, jeg håber i vil tjekke min webshop ud hvis i ikke allerede har gjort det. Lige for tiden har jeg over 100 sorter, ingen F1, kun gode frøkonstante sorter. Flere kommer til så snart jeg har tid til at skrive beskrivelser til dem.

 

Du kan følge og like Selvforsyningibyen.com her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *