Hyldeblomst champagne 

Igår lagde jeg en masse opskrifter op med hyldeblomster, og som jeg nu sidder her i bussen mod København, og kigger ud over det Danske Landskab, så ser jeg igennem de beskidte ruder i bussen, at der stadig er masser af hyldeblomster at plukke! Derfor skal i selvfølgelig ikke snydes for en af mine absolutte yndlingsopskrifter, nemlig opskriften på hyldeblomst champagne! 


Jeg har lavet hyldeblomst champagne en del år, og jeg har efterhånden udviklet en opskrift jeg synes er rigtig god. 

Opskriften giver 6 liter champagne

6 liter vand

800g sukker

4 økologiske citroner

1 dl æblecidereddike
30 hyldeblomstskærme
Evt. en knivspids tørgær


Bring 4 liter vand i kog og tilsæt sukker. Når sukkeret er opløst hældes der 2 liter koldt vand i.

Jeg plejer at hælde det i en spand, som er den beholder det skal stå i til at starte med. Hvis man har en stor gryde kan det også bare stå i den. Nu skal det stå lidt og køle af, til sukkervandet har en temperatur på omkring 25 grader. Jeg bruger ikke termometer, jeg mærker bare efter på spanden med hånden. Hvis du er meget i tvivl kan du selvfølgelig måle efter med et termometer.

Nu skal du skære citronerne i skiver og derefter presse dem alle ud i vandet. Tilsæt æblecidereddiken, og til sidst dine hyldeblomstskærme. Du må ikke skylle blomsterne, i blomsterne sidder der nemlig naturgær, som er det der gør at der kommer bobler i champagnen. Pres blomsterne lidt ned i væsken så godt du kan, og dæk spanden over med et rent klæde. 

Jeg lavede to portioner på en gang, en med rød hyld og en med almindelig hyld. 


Nu skal spandene stå i et par dage, og så skal du kigge til dem. Hvis du kan se at det begynder at boble dernede, så lægger du klædet over igen og lader dem stå i 3-4 dage mere. Hvis det ikke bobler, så tilsætter du en knivspids tørgær.

Når spandene har stået i 5-7 dage i alt, skal det gerne syde og boble nede i spanden. Så skal du di champagnen igennem et klæde og hælde den på flasker.

 

 
Det man skal være lidt opmærksom på ved projektet her er, at der kommer utrolig meget brus, utrolig hurtigt. Derfor kan man altså risikerer at flaskerne springer, hvis man ikke bruger rigtige champagneflasker. Jeg har oplevet det få gange, men langt de fleste gange er der ikke sket noget. Jeg plejer dog at sætte flaskerne i en sæk der er lukket til. Og så lukker jeg gas af flaskerne jævnligt den første uge. Hold godt fast om låget når du åbner dem, der er en sinddsyg kraft i sådan en flaske !! 

 

 
  

Du kan følge og like Selvforsyningibyen.com her:

One thought on “Hyldeblomst champagne 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *